Redskapsbod.net

 

HJEM

LEVERANDØRER

Redskapsbod

Bygg redskapsbod og skaff deg den plassen du trenger! I en redskapsbod kan du plassere alt fra hageredskaper til overnattingsgjester. Og det å bygge en redskapsbod er en overkommelig oppgave dersom du har litt praktiske anlegg og en porsjon innsatsvilje.

Du trenger verken stor eiendom eller store snekkerferdigheter for å sette opp en redskapsbod i hagen. Du kan kjøpe redskapsboden som byggesett og den krever liten plass og er enkel å montere. Du kan være sikker på et bra resultat!
I løpet av en helg kan du fint sette opp alt fra en liten lagerbod på 3,5 kvadrat til en gjestehytte på 25 kvadrat. Trenger du ekstra soverom eller et oppholdsrom på hytta, er kanskje en redskapsbod en god løsning for deg. I tillegg egner en redskapsbod seg også som badstue. Sett inn en badstueovn og du får du kombinert gjesterom og badstue.

En redskapsbod ser gjerne ut som en liten campinghytte. Du kan legge inn strøm og vann, men det krever søknad og godkjenning.
De fleste byggesett leveres uten isolasjon og passer derfor best som hytter i sommerhalvåret. Ønsker du å benytte redskapsboden til f. eks overnatting på vinteren, får du kjøpt hyttemodeller med doble vinduer og med isolasjonspakker.

En redskapsbod er ikke søknadspliktig

De fleste kommuner nøyer seg med et godkjent nabovarsel, men kravene til godkjenning varierer litt fra kommune til kommune. Noen kommuner krever ikke søknad for å sette opp redskapsboder som er under 10 m2, mens andre kommuner opererer med 15 m2.

Naboer med innvendinger mot redskapsboden din, kan kreve at søknad om tillatelse legges frem for kommunen. Dette må i tilfelle være kommunen i hende innen to uker etter at du har sendt varselet. Hører du ikke noe fra kommunen innen tre uker etter at de har fått meldingen, kan du bare sette i gang. I praksis er det faktisk ganske sjelden naboer har innvendinger mot bygging av redskapsboder.

Er du i tvil er det bare å ta kontakt med den lokale kommunen for råd og veiledning.

Bygg redskapsboden selv

Redskapsboder, lekehus eller anneks kan du bygge på flere måter. Konstruksjon i tre eller Leca-blokker, eller i kombinasjon, er to eksempler. Prefabrikkerte byggesett kan være en god løsning om du ikke er snekker selv. Da kan du være trygg på et godt resultat og det er rimelig!

Tips

Det er lurt å behandle materialene med klar oljebeis før montering. Da beskytter du redskapsboden godt og får behandlet not og fjær samt laftesporene mot råte.

Eget design

Det er også selvsagt rom for individuelle ønsker dersom du skal anskaffe en redskapsbod. Mange produsenter strekker seg lagt for å tilfredsstille kundene sine. Slett ikke dumt om du ønsker at redskapsboden skal stå i stil med huset eller hytten din. Det ferdige produktet kommer selvsagt likevel flatpakket og det er bare å sette i gang med montering. Det følger selvsagt med monteringsanvisning fra de fleste seriøse leverandører.

Dette nettstedet er laget med GoOnline XP Professional